Piotr Królikowski objął stanowisko Dyrektora ds. Operacyjnych i Obsługi Klienta oraz członka zarządu Provident Polska. Jest odpowiedzialny za pracę Pionu Operacyjnego oraz Departament Obsługi Klienta. Do zespołu Providenta dołączy w styczniu 2014.

Piotr Królikowski jest menedżerem, który posiada ponad 18. letnie doświadczenie w pracy dla liderów rynku finansowego. Ostatnio pełnił funkcje prezesa PTE Nordea, a wcześniej - wiceprezesa Banku BPH odpowiedzialnego za bankowość detaliczną. Był członkiem zarządu w Deutsche Bank PBC, gdzie od podstaw budował biznes Consumer Finance, a także – przez szereg lat - pracował w Banku Millennium. Tworzył w Polsce biznes Svenska Handelsbanken oraz odpowiadał za połączenie Banku Austria Creditanstalt z Powszechnym Bankiem Kredytowym. W bankach oraz towarzystwie emerytalnym zajmował się różnymi dziedzinami, był odpowiedzialny m.in. za wdrażanie strategii, dystrybucję, marketing, produkty, compliance, operacje i IT.

facebookgoogle_plustwitterlinkedinfacebookgoogle_plustwitterlinkedin